Pregovaranje nije nešto od čega treba strahovati; ono je izazov te bitna vještina za uspjeh, kako u poslovnom svijetu, tako i u životu općenito.

U poslu, pregovori su pokretačka snaga ključnih ugovora i inovativnih projekata. Ovladavanje vještinom pregovaranja nije samo nužno, već je to vještina koja se može naučiti i usavršiti kroz trening i praksu.

Warren Buffet je jednom rekao: “Najbolja investicija ste vi sami.” Isto vrijedi i za pregovore. Neprekidno učenje i profesionalni razvoj ključni su za unapređenje vaših vještina pregovaranja.

Bilo da se radi o ključnom poslovnom ugovoru ili temelju važnog projekta, učinkovite taktike pregovaranja su uvijek bitne. Pregovori zahtijevaju suptilnost, strateško razmišljanje i duboko razumijevanje ljudske psihologije. Potrebno je imati sposobnost snalaženja u kompleksnim pitanjima, kao i usklađivanja suprotstavljenih interesa, sve to, uz održavanje prisebnosti i stremljenje ka rješenjima koja su obostrano korisna.

Kao što je Chester L. Karrass sjajno rekao: “U poslovanju, kao i u životu, ne dobivate ono što zaslužujete, već ono što (is)pregovarate.” Ove riječi ističu važnost pregovaranja kao načina oblikovanja ishoda i postizanja željenih rezultata.

Margaret Thatcher, Željezna Lady, jednom je prilikom izjavila: “Biti moćan je kao biti dama. Ako ljudima morate reći što ste, onda to niste.” Pregovarači koji se oslanjaju isključivo na agresivnost često ne postižu svoje ciljeve. Istinska snaga leži u razumijevanju potreba sugovornika, izgradnji odnosa i pronalaženju rješenja u kojima svi u određenoj mjeri pobjeđuju.

👍 Dobra taktika: Iako ih mnogi smatraju kontroverznima, nedavni pregovori između Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva u vezi trgovinskog sporazuma nakon Brexita pokazuju učinkovite strategije pregovaranja. Unatoč složenosti i osjetljivosti tih rasprava, obje strane su uspjele pronaći zajednički jezik, pozabaviti se ključnim problematičnim područjima i očuvati vitalne trgovinske odnose.

👎 Loša taktika: U neuspjelim pregovorima između poznate europske zrakoplovne tvrtke i sindikata pilota, obje strane su zauzele krute stavove, ne priznajući međusobne potrebe i interese. Sve to rezultiralo je zastojem u poslovanju, narušenom javno mišljenju i značajnim financijskim gubicima za tvrtku.

🎯 Zapamtite, pregovaranje je umjetnost koja zahtijeva vježbu. Neprekidno učenje, prilagodljivost i fokus na suradničko rješavanje problema ključni su za vješte pregovarače.