Mi u ProLex On-Site Consulting, Zagreb, Jarunska ulica 23, OIB: 64933397118, (“mi”) imamo za cilj zaštititi vašu privatnost.

Ova Politika određuje koje vaše osobne podatke prikupljamo i način na koji ih koristimo. 

Osobni podaci koje možemo prikupiti od vas

 • Prikupljamo osobne podatke o vašim posjetima Internetskoj stranici, uključujući, ali neograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, web zapise, anketne sadržaje i sadržaje iz kontakt obrazaca te druge obavijesne podatke i resurse kojima pristupate. Zbirka navedenih osobnih podataka ubuduće će olakšati vaš posjet Internetskoj stranici jer ćemo vam moći predložiti relevantne sadržaje za vas na temelju lokacije s koje pristupate Internetskoj stranici.
 • Prikupljamo sve informacije koje nam šaljete kada koristite naše kontakt obrasce (“Kontaktirajte nas”, “Pošaljite nam poruku”, “Rezervirajte svoj termin”, „Zatražite besplatan savjet“ ili “Kontaktirajte nas”).

Prikupljanje vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja koja nisu označena kao opcionalna obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo postupili ili odgovorili na vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja naših obrazaca za kontakt temelji se na vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježiti ćemo tu korespondenciju.

Kako koristimo vaše osobne podatke

Prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • za prilagodbu sadržaja i usluga vašim interesima
 • za pružanje odgovora na vaše zahtjeve ili pitanja kad nas kontaktirate
 • za informiranje o drugim uslugama koje bi vas mogle zanimati – kao što informacije o nadolazećim događanjima
 • za izradu, objavu ​​i poboljšanje sadržaja i usluga koje su vam najvažnije
 • za prilagodbu prikazivanja sadržaja i usluga na internetskoj stranici na način koji najviše odgovara vama i vašem uređaju
 • za ponudu korištenja interaktivnih funkcija naše internetske stranice ukoliko to želite
 • za daljnji razvoj i unaprjeđenje internetske stranice, naših usluga i sustava kako bi vam bili korisniji

Korištenje navedenih osobnih podataka dopušteno je zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka koje se primjenjuju jer je to:

 • nužno za potrebe naših legitimnih interesa u ispunjavanju gore navedenih ciljeva, a te interese u svakom slučaju ne nadjačavaju vaši privatni interesi;
 • u nekim slučajevima neophodno za ispunjavanje naših zakonskih ili statusnih  obaveza, primjerice, priopćavanje podataka nadležnim državnim tijelima ili tijelima vlasti; ili
 • u nekim slučajevima, nužno za izvršavanje zadataka koji se provode u javnom interesu i kada koristimo posebne kategorije osobnih podataka, potrebnih za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih interesa ili kada se obrada odnosi na osobne podatke u javnoj domeni.

Ne donosimo nikakve automatske odluke u okviru automatske obrade, uključujući profiliranje, što dovodi do pravnih učinaka na vas ili sličnih značajnih utjecaja na vas.

Vaše podatke čuvati ćemo duže od potrebnog razdoblja i na taj način ispuniti naše zakonske i regulatorne obaveze. To je razdoblje obično 2 godine.

Marketinške poruke

Samo ukoliko ste dali suglasnost slati ćemo vam marketinške poruke putem e-pošte.

B2B komunikacija: Kada zastupate ili djelujete u ime tvrtke ili bilo koje druge pravne, privatne ili javne osobe – pružate nam osobne informacije kontaktirajući nas kao klijent ili potencijalni klijent, dopuštate ProLexu da vam šalje marketinške poruke mailom. U tom slučaju obrada osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu kao pravnom osnovu za razvoj naše baze podataka o klijentima i za prezentaciju naših usluga ili budućih usluga koje bi vas mogle zanimati.

Ukoliko vam šaljemo promidžbene poruke putem e-pošte, možete isključiti primanje bilo kakvih daljnjih promidžbenih poruka klikom na funkciju “odjavite se” ili “unsubscribe” u e-poruci. Također, možete u bilo kojem trenutku iskoristiti svoje pravo odjave tako da s nama stupite u kontakt na adresu vlatka@prolex-osc.hr i navedete sljedeće informacije: vaše ime, adresu e-pošte, kontakt telefonski broj, promidžbene poruke koje želite isključiti od primanja.

Dijeljenje s trećima

Kako bismo si olakšali učinkovito korištenje vaših podataka i osigurali vam najbolji sadržaj i / ili usluge, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima.  Međutim, to je moguće samo u sljedećim slučajevima:

S dobavljačima, izvođačima i zastupnicima: s vremena na vrijeme možemo uključiti ili zaposliti druga poduzeća i pojedince da za nas obavljaju određene poslove.

 • Totohost d.o.o. (hosting naše web stranice)
 • Virtus dizajn, vl. Davor Blaguški (održavanje sadržaja naše web stranice)

Navedene osobe imat će pristup samo vašim osobnim podacima za potrebe obavljanja njihovih funkcija, a koje ne smiju koristiti ni u koje druge svrhe. Ti primatelji morat će poštovati ugovorne obveze o privatnosti i povjerljivosti.

Ispunjenja zakonske obveze: pristup vašim podacima omogućiti ćemo vladinim tijelima ili tijelima za provedbu zakona ako utvrdimo, isključivo na temelju vlastite procjene,  da smo zakonski obvezni tako postupiti.

IP adrese i kolačići

Možemo prikupljati podatke o vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača, za upravljanje. Riječ je o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja naših korisnika koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Iz istog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na vašem uređaju, možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge. 

Ako se vašim računalom služe druge osobe, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđenu opciju “zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

Gdje pohranjujemo i obrađujemo vaše osobne podatke

Kao što je objašnjeno u odjeljku “Dijeljenje s trećima”, dijelimo vaše osobne podatke sa sljedećim osobama:

 • S dobavljačima, izvođačima ili zastupnicima kao trećim stranama: ukoliko koristimo dobavljače, izvođače ili zastupnike kao treću stranu, vaši osobni podaci ostaju pod našom kontrolom te zadržavamo kontrolu kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci primjereno zaštićeni.

Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovom Politikom.

Prenosimo li vaše podatke izvan Hrvatske?

Ne.

Sigurnost podataka

Iako ćemo učiniti sve kako bi zaštitili vaše osobne podatke, slanje informacija putem interneta nije u potpunosti  sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših osobnih podataka koji se šalju na internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na vašu vlastitu odgovornost. Jednom kada dobijemo vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo onemogućili neovlašteni pristup, promjenu, brisanje ili prijenos navedenih osobnih podataka.

Vaša prava. Kako možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše osobne podatke?

Prema važećim propisima o zaštiti osobnih podataka imate sljedeća prava:

 • Pravo na pristup i dobivanje kopije vaših osobnih podataka koji se obrađuju: Imate pravo tražiti potvrdu da li obrađujemo ​​bilo koji od vaših osobnih podataka. U slučaju kada obrađujemo vaše osobne podatke, možete ostvariti pristup vašim osobnim podacima i određenim informacijama o tome kako ih obrađujemo. U određenim slučajevima možete zatražiti da vam pošaljemo kopiju vaših podataka u elektroničkom obliku. U nekim situacijama, imate pravo zatražiti prijenos vaših osobnih podataka.
 • Pravo na ispravak vaših osobnih podataka: Ukoliko dokažete da osobni podaci koje posjedujemo o vama nisu točni, možete zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka koje se na vas odnose
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav“): U određenim okolnostima imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na vas odnose. Zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji se na vas odnose možete podnijeti u bilo kojem trenutku, a ProLex će procijeniti da li vaš zahtjev za brisanjem treba odobriti. Pravo na brisanje  uvjetovano je zakonskim pravima ili obvezama koje možda moramo poštivati radi zadržavanja podataka. U slučajevima kada, sukladno zakonu, utvrdimo da zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka treba odobriti, ProLex će to učiniti bez nepotrebnog odgađanja.
 • Pravo na ograničavanje ili prigovor na obradu vaših podataka:  U određenim okolnostima imate prvo ograničiti obradu vaših osobnih podataka ili prigovoriti na određenu obradu podataka iz razloga koji su relevantni za vašu situaciju.

U svrhu ostvarivanja vaših prava vezanih za sigurnost podataka, kontaktirajte nas putem vlatka@prolex-osc.hr.

U opsegu u kojemu obrađujemo vaše osobne podatke na temelju Vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade provedene na temelju vaše privole prije njezina povlačenja.

U pogledu obrade vaših osobnih podataka također imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu lokalnog tijela za zaštitu osobnih podataka države vašeg uobičajenog prebivališta, mjesta vašeg rada ili zbog potencijalnog kršenja vaših prava.

Izmjene Politike 

Odredbe ove Politike mogu se povremeno mijenjati. Objavit ćemo sve bitne izmjene ove Politike putem odgovarajućih obavijesti na ovoj internetskoj stranici.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku možete poslati na adresu ProLex On-Site Consulting, vl. Vlatka Jukić, Jarunska ulica 23, Zagreb, te na sljedeću adresu elektroničke pošte vlatka@prolex-osc.hr možete se obratiti direktno osobi zaduženoj za zaštitu osobnih podataka.

16.10.2023.